با کشور دومینیکا آشنا شوید!

کشور دومینیکا

فهرست مطالب

کشور دومینیکا از زیباترین جزایر حوزه کارائیب به شمار می‌رود. این جزیره شگفت‌انگیز به دلیل طبیعت بی‌نظیر و آب و هوا مطلوب همواره مقصد گردشگران بسیار زیادی از سراسر جهان بوده است. دومینیکا از نظر جغرافیایی در منطقه آنتیل قرار دارد به طوری که از شمال به مارتینیک و از جنوب به گوادلوپ می‌رسد. پایتخت این کشور با مساحت 750 کیلومتر، روسو نام دارد. مردم آن به زبان انگلیسی صحبت می‌کنند؛ البته، زبان‌های دیگری از قبیل فرانسه نیز متداول است. با توجه به شرایط اقتصادی اجتماعی مساعد دومینیکا، بسیاری از افراد این کشور را برای کار یا زندگی انتخاب می‌کنند. اگر می‌خواهید بیشتر با این جزیره شگفت‌انگیز حوزه کارائیب آشنا شوید، با ما همراه باشید.

دومینیکا کجاست؟

دومینیکا کشوری با مساحت 750 کیلومتر مربع در خط ساحلی 148 کیلومتری کارائیب شرقی است. این کشور یکی از زیباترین جزایر جنوب شرقی آمریکای مرکزی به شمار می‌رود و حدود 73500 هزار نفر جمعیت دارد. داشتن مناظر خارق‌العاده، کوهستان‌های زیبا و سواحل دیدنی باعث شده است تا لقب جزیره طبیعت کارائیب را به خود اختصاص دهد. طوطی شاهی که در پرچم دومینیکا نیز دیده می‌شود، نماد این کشور به حساب می‌آید. شهروندان دومینیکا از نظر نژادی، عقیدتی و جنسیتی از آزادی برخوردار هستند.

کشور دومینیکا یکی از جزایر آتشفشانی حوزه کارائیب به حساب می‌آید. این جزیره دارای کوه‌های آتشفشانی بسیار زیادی است که به ندرت فوران می‌کنند. اگرچه، چندین کوه آتشفشان این جزیره همچنان فعال هستند. به همین دلیل، جزیره دومینیکا خاکی غنی و مناسب کشاورزی دارد. صنعت کشاورزی یکی از مهم‌ترین بخش اقتصاد این کشور را تشکیل می‌دهد. محصولات اصلی جزیره دومینیکا عبارتند از موز، مرکبات، نارگیل، کاکائو، قهوه و انواع مختلف سبزیجات. تولید این محصولات به گونه‌ای است که حتی بستر صادرات را نیز فراهم می‌کند.

دومینیکا؛ کشوری در حوزه کارائیب

روسو؛ پایتخت و قطب گردشگری دومینیکا

روسو به عنوان پایتخت کشور دومینیکا شناخته می‌شود که در سواحل غربی کشور قرار دارد. حدود 20 درصد از جمعیت کشور در شهر روسو زندگی می‌کنند. این شهر سرشار از زیبایی و رنگ همواره مقصد گردشگران سراسر جهان بوده است به طوری که گردشگران بسیار زیادی هر ساله به این شهر سفر می‌کنند. شهر روسو را می‌توان ترکیبی از طبیعت بی‌نظیر در کنار جذابیت‌های دنیای مدرن شهری دانست. رودخانه روسو، کوه مورن بروس و دریای کارائیب از جاذبه‌های طبیعی دیدنی این شهر به حساب می‌آیند. البته، معماری فرانسوی قرن هجدهم کشور دومینیکا را می‌توان در بناهای تاریخی و کلیساهای قدیمی این شهر دید.

بعد از روسو، شهر بندری پورتسموث به عنوان دومین شهر بزرگ و مهم این کشور شناخته می‌شود. از آنجایی که پورتسموث در گذشته پایتخت جزیره دومینیکا نیز بوده است، کاخ‌ها و بناهای تاریخی بسیار زیادی دارد. اگر قصد سفر به این شهر را دارید، پیشنهاد می‌کنیم روزهای سه‌شنبه و جمعه را برای سفر انتخاب کنید.

گردشگرانی که به دنبال یک مکان آرامش‌بخش ساحلی و جنگلی هستند، هرگز نباید طبیعت زیبای شهر کالیبیشی را از دست بدهند. کالیبیشی از دیگر شهرهای مهم گردشگری کشور دومینیکا محسوب می‌شود. زیبایی این شهر همواره شهرت بسیار زیادی داشته است. سالزبری از دیگر شهرهای دومینیکا به شمار می‌رود. این شهر با جمعیت حدود 12 هزار نفر را می‌توان مرکز اداری دومینیکا دانست. از دیگر شهرهای مهم دومینیکا می‌توان به کانفیلد و ماهوت در سواحل غربی دومینیکا اشاره کرد.

شهرهای مهم دومینیکا

عضویت دومینیکا در میان کشورهای مشترک‌المنافع

دومینیکا زمانی تحت استعمار بریتانیا قرار داشت اما در سال 1978 اعلام استقلال کرد. در حال حاضر، دومینیکا یکی از کشورهای مشترک‌المنافع به شمار می‌رود. در حال حاضر، دلار کارائیب شرقی به عنوان واحد پول رسمی این کشور شناخته می‌شود که در هشت کشور دیگر حوزه کارائیب شرقی نیز کاربرد دارد. روی تمام اسکناس‌ها و سکه‌های کشور دومینیکا می‌توان تصویر ملکه الیزابت دوم را دید. البته، با فوت ملکه الیزابت دوم انتظار می‌رود اسکناس‌های جدید با تصویر پادشاه چارلز چاپ شوند.

زبان رسمی و دین مردم دومینیکا چیست؟

زبان رسمی دومینیکا، انگلیسی است. در واقع، زبان رسمی انگلیسی یک مزیت بسیار مهم برای افراد خارجی و گردشگران این کشور به شمار می‌رود. با این وجود، بسیاری از مردم به زبان کریول دومینیکن و پاتوی فرانسوی با هم صحبت می‌کنند. به این نکته توجه داشته باشید که کریول دومینیکن نیز زبانی برگرفته از فرانسوی است.

مسیحیت به عنوان دین رسمی کشور دومینیکا شناخته می‌شود. حدود 90 درصد مردم این کشور مسیحی هستند. اگرچه، این کشور از نظر مذهبی کاملاً آزاد است و شهروندان می‌توانند دین خود را انتخاب کنند.

نظام حکومتی دومینیکا به چه شکل است؟

همانطور که گفته شد، دومینیکا در 3 نوامبر 1978 از استعمار بریتانیا خارج شد و اعلام استقلال کرد. در حال حاضر، دومینیکا به عنوان یک جمهوری مستقل عضو کشورهای مشترک‌المنافع شناخته می‌شود. روز استقلال دومینیکا، بهترین زمان برای سفر به این کشور است چراکه جشنواره‌های موسیقی، مسابقات ورزشی و بازارهای فرهنگی بسیار زیادی در این روز برگزار می‌شوند.

کشور دومینیکا به عنوان یک جمهوری دموکراتیک پارلمانی دارای نخست‌وزیر و رئیس‌جمهور است. رئیس‌جمهور هر 5 سال یکبار توسط پارلمان انتخاب می‌شود در حالی که انتخاب نخست‌وزیر از میان رهبران احزاب صورت می‌گیرد. اعضای پارلمان نیز با مشورت رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر انتخاب می‌شوند و در مجموعه 30 نفر هستند. دو حزب اصلی و فعال در دومینیکا، حزب کارگر و حزب متحد کارگران نام دارند. سیستم قضایی این کشور نیز از سیستم قضایی انگلیس پیروی می‌کند.

نظام حکومتی دومینیکا‌

دومینیکن و دومینیکا؛ دو کشور جذاب حوزه کارائیب

احتمالاً تاکنون نام کشور دومینیکن را شنیده‌اید. بسیاری از افراد به دلیل تشابهی اسمی، آن را با کشور دومینیکا اشتباه می‌گیرند در حالی که این دو کشور کاملاً مستقل از هم هستند. به منظور درک بهتر تفاوت میان این دو کشور حوزه کارائیب بهتر است بیشتر با هر یک از آن‌ها آشنا شوید. در بخش‌های قبل، به طور مفصل به معرفی دومینیکا پرداخته شد. در ادامه، کشور دومینیکن را به طور کامل معرفی می‌کنیم و سپس، به تفاوت‌های اصلی میان این دو کشور می‌پردازیم.

از کشور دومینیکن چه می‌دانید؟

دومینیکن همانند کشور دومینیکا، کشوری در مجمع‌الجزایر آنتیل در حوزه کارائیب است و بیش از 10 میلیون جمعیت دارد. پایتخت کشور دومینیکن، سانتو دومینگو نام دارد و بخش اعظمی از جمعیت در این شهر زندگی می‌کنند. این کشور برای بیش از سه قرن تحت استعمار اسپانیا بوده است. زبان اسپانیایی به عنوان زبان اصلی کشور دومینیکن شناخته می‌شود؛ اگرچه، بسیاری از افراد در این کشور به زبان انگلیسی هم صحبت می‌کنند.

جمهوری دومینیکن یکی از مقاصد اصلی گردشگری آمریکایی‌ها به شمار می‌رود به طوری که سالانه بیشتر از 2 میلیون آمریکایی به این کشور سفر می‌کنند. به این نکته توجه داشته باشید که کشور دومینیکن جز کشورهای حوزه شینگن نیست. از مکان‌های دیدنی این کشور می‌توان به خلیج عقال، ساحل خوان دولیو، شهر مینی تاس، ساحل کابارته، ساحل سوسوا، ساحل پونتاکانا و جزیره کایولوان تادو اشاره کرد.

دومینیکا یا دومینیکن

تابعیت کدام کشور بهتر است: دومینیکن یا دومینیکا؟

علاوه بر موقعیت جغرافیایی، زبان رسمی و جمعیت، کشور دومینیکا و دومینیکن از نظر تابعیت دوم و قدرت پاسپورت نیز با هم تفاوت دارند. در واقع، تابعیت دوم و قدرت پاسپورت یکی از مهم‌ترین تفاوت‌های بین این دو کشور به شمار می‌روند.

همانطور که گفته شد، کشور دومینیکن عضو کشورهای حوزه شینگن نیست. با پاسپورت این کشور تنها می‌توان به 65 کشور دیگر بدون ویزا سفر کرد. اکثر این کشورها از کشورهای مطرح و مهم جهان محسوب نمی‌شوند. در نتیجه، دومینیکن گزینه مناسبی برای اخذ تابعیت دوم و سرمایه‌گذاری به شمار نمی‌رود. این در حالی است که کشور دومینیکا پاسپورت بسیار قدرتمندی دارد و امکان سفر به بیش از 140 کشور دنیا بدون نیاز به ویزا را فراهم می‌کند. در نتیجه، دومینیکا یک فرصت استثنایی برای اخذ تابعیت دوم در کوتاه‌ترین زمان ممکن و با صرف هزینه کم را در اختیار سرمایه‌گذاران قرار می‌دهد.

طبیعت بکر و آب و هوا گرمسیری دومینیکا

دومینیکا از جزایر بسیار زیبای گرمسیری برای گردشگران علاقمند به ماجراجویی به شمار می‌رود. بسیاری از گردشگران، دومینیکا را به عنوان بهشت استوایی می‌شناسند. این جزیره زیبا از جنگل‌های وسیع و انبوه پوشیده شده است. آب و هوا بخش مهمی از شخصیت دومینیکا را تشکیل می‌دهد.

به طور کلی، کشور دومینیکا دارای آب و هوایی گرم، مرطوب و استوایی است. جنگل‌های انبوه جزیره باعث می‌شوند تا تابستان‌ها بسیار گرم باشند. علاوه بر آب و هوای گرم، مسافران باید انتظار طوفان در تابستان را نیز داشته باشند. طوفان‌های تابستانی دومینیکا از نوع طوفان خاک هستند که به دلیل تغییر جو رخ می‌دهند. رخ دادن این نوع طوفان‌ها در فصل تابستان نگران‌کننده است. فصل بهار، انتخاب بهتری برای سفر به دومینیکا به حساب می‌آید. با این وجود، هر یک از این فصل‌ها، زیبایی‌های خاص خود را دارند.

بهترین آب و هوای کشور دومینیکا را می‌توان در ماه‌های سرد سال، یعنی دسامبر تا مارس تجربه کرد. میانگین دما در ماه‌های فصل تابستان 32 درجه سانتی‌گراد تخمین زده می‌شود. اگرچه، دمای هوا در ماه‌های زمستان نیز پایین‌تر از 29 تا 30 درجه سانتی‌گراد نمی‌رود. فصل بارانی در دومینیکا از ژوئن تا اکتبر است در حالی که فصل خشک در ماه‌های فوریه تا می رخ می‌دهد. در فصول بارانی سال، وقوع باران‌های سیل‌آسا و سیلاب نیز بسیار معمول است.

طبیعت بکر دومینیکا‌

عجایب شگفت‌انگیز طبیعت را در دومینیکا تجربه کنید

دومینیکا، کشوری سرشار از زیبایی و جاذبه‌های طبیعی است. آبشارها، دریاچه‌ها، سواحل و پارک‌ها ملی این کشور بهترین مکان برای لذت بردن از طبیعت محسوب می‌شوند. یکی از محبوب‌ترین جاذبه‌های طبیعی کشور دومینیکا، دریاچه بویل نام دارد. دریاچه بویل، مکانی عالی برای پیاده‌روی در دل طبیعت است. اگر قصد پیاده‌روی و دیدن از این منطقه را دارید، حداقل به 3 ساعت زمان نیاز پیدا خواهید کرد. وسعت این دریاچه، 63 متر و دارای نقطه جوش مرکزی است.

آبشار ویکتوریا از بهترین استراحتگاه‌های دومینیکا به شمار می‌رود. این آبشار بسیار دیدنی در پارک ملی با همین نام قرار دارد و به واسطه رودخانه سفید ایجاد می‌شود. آبشارهای دیگری نیز در این کشور وجود دارند، از جمله آبشار ترافالگار که با نام آبشار پدر و مادر نیز شهرت دارد. آبشار ترافالگار از آبشارهای جنگلی کشور دومینیکا به شمار می‌رود و رودخانه تشکیل‌دهنده آن از میان کوه‌ها عبور می‌کند. در کنار این آبشار زیبا، چشمه‌های آب معدنی داغ بسیار زیادی هم وجود دارند.

همانطور که گفته شد، پارک‌های ملی دومینیکا از دیگر جاذبه‌های طبیعی این کشور به شمار می‌روند. پارک ملی مرون ترویس به عنوان جواهر دومینیکا شناخته می‌شود. جنگل‌های انبوه و سرسبز پارک ملی مرون ترویس، آن را به یک مکان اسرارآمیز و عجیب تبدیل کرده‌اند. این پارک ملی به وسعت بیش از 17 هزار هکتار دارای ارکیده‌های وحشی، چشمه‌های آب گرم و حوضچه‌های آب جوشان است.

یکی دیگر از پارک‌های ملی کشور دومینیکا، پارک ملی کاربیت نام دارد. پارک ملی کاربیت واقع در شمال غربی دومینیکا نیز مکان عالی برای علاقمندان به ماسه‌های گرم و نرم ساحلی محسوب می‌شود. در سواحل پارک ملی کاربیت می‌توانید ماسه‌های سیاه و صخره‌های مرجانی بسیار زیبایی را ببینید. به طور کلی، پارک ملی کاربیت بهترین مکان برای غواصی و لذت بردن از سواحل ماسه‌ای است.

عجایب دومینیکا

دومینیکا کشوری با فرهنگ غنی و نژادی متفاوت

نژاد اکثر مردم دومینیکا، آفریقایی است. اگرچه، در سال‌های اخیر مردم زیادی از سراسر اروپا و حوزه کارائیب به این منطقه مهاجرت کرده‌اند. در نتیجه، نژادهای دیگری از جمله اروپایی نیز در این منطقه دیده می‌شوند. کشور دومینیکا تنها جزیره کارائیبی به شمار می‌رود که گروه بزرگی از مردم بومی کارائیب همچنان در آن زندگی می‌کنند. بومیان کارائیب پیش از مهاجرت اروپایی‌ها به جزایر کارائیب در این منطقه سکونت داشتند.

مردم دومینیکا دارای فرهنگ غنی و بسیار جالبی هستند. یکی از شاخص‌های مهم فرهنگی مردم این کشور، سپاسگذار و مهربان بودن است. اگر در خیابان‌های این کشور راه بروید، متوجه چهره مهربان مردم می‌شوید. آن‌ها همیشه لبخند بر لب دارند و بسیار خوش‌رو هستند. مردم دومینیکا برای کوچک‌ترین موهبت زندگی از خداوند قدردانی می‌کنند. قانع بودن جز جدایی‌ناپذیری از فرهنگ این مردم به شمار می‌رود به طوری که کمک به خیریه در برنامه روزانه آن‌ها قرار دارد. علاوه بر این، مردم کشور دومینیکا بسیار شاد هستند. این شادی را می‌توان حتی در برنامه‌های تلویزیونی آن‌ها نیز دید.

از دیگر ویژگی‌های شاخص فرهنگی اخلاقی مردم کشور دومینیکا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • احترام گذاشتن به یکدیگر
  • امیده به آینده
  • صداقت و تنفر از دروغ
  • ساده‌پوشی و ساده‌زیستی
  • رعایت حق تقدم
  • توجه به وقت و زمان
  • علاقه به مهمانی رفتن و مهمانی دادن

یکی دیگر از ویژگی‌های منحصر به فرد مردم کشور دومینیکا، مهربان بودن با گردشگران خارجی و مهاجران است. به همین دلیل، دومینیکا همواره به عنوان کشوری محبوب در میان گردشگران شناخته می‌شود. از سوی دیگر، افراد خارجی همواره از زندگی کردن در میان بومیان و شهروندان دومینیکا احساس راحتی کرده‌اند.

فرهنگ غنی دومینیکا

تحصیل، اولویت مردم دومینیکا

مردم دومینیکا به تحصیل اهمیت بسیار زیادی می‌دهند. در واقع، اکثر مردم زمان طولانی از روز خود را صرف مطالعه و کتاب خواندن می‌کنند. مردم دومینیکا از باسوادترین مردم جهان به شمار می‌روند. تحصیل در مدارس دولتی این کشور به صورت کاملاً رایگان انجام می‌شود. علاوه بر این، دانش‌آموزان می‌توانند در کالج‌های تربیت مدرس، دانشکده پرستاری و دانشکده پزشکی کشور دومینیکا نیز به تحصیل خود ادامه دهند. از مهم‌ترین دانشگاه‌های دومینیکا می‌توان به دانشگاه سانتا دومینیگو، دانشگاه کاتولیک شیلی، دانشگاه کاتولیک مدری میسترا و دانشگاه دل کارائیب اشاره کرد.

تجربه طعم‌های جدید و خاص با غذاهای محلی دومینیکا

غذاهای محلی دومینیکا از ادویه‌های خاص جزیره درست می‌شوند. پخت اکثر این غذاها بر اساس تکنیک‌های کرئول صورت می‌گیرد. تشابه غذایی بسیار زیادی میان مردم این کشور و کشورهای دیگر حوزه کارائیب ازجمله ترینیداد و سنت لوسیا وجود دارد. مردم دومینیکا به وعده صبحانه اهمیت بسیار زیادی می‌دهند و همیشه صبحانه کاملی میل می‌کنند. غذای اصلی کشور دومینیکا، ماهی نمکی است که از ماهی مرکب خشک شده و نمکی دست می‌شود. میان‌وعده‌های محبوب مردم دومینیکا عبارتند از: ماهی، مرغ سوخاری و اسموتی‌های خوشمزه.

غذاهای محلی دومینیکا

وضعیت اقتصادی دومینیکا به چه صورت است؟

در سال 2010، وضعیت اقتصادی دومینیکا دستخوش تغییرات بسیار زیادی شد و از آن زمان تاکنون، شاهد رشد روزافزون اقتصاد این کشور هستیم. تولید ناخالصی این کشور، 648 میلیون دلار در نظر گرفته می‌شود. البته، این رقم در سال 2008 به  کمترین میزان خود رسیده بود. دلیل اصلی پایین بودن نرخ تولید ناخالص در سال 2008، بحران‌های اقتصادی مختلف در دومینیکا بود.

اقتصاد کشور دومینیکا به طور قابل توجهی بر صنعت گردشگری متکی است. با این وجود، دومینیکا را می‌توان از مهم‌ترین کشورهای صادرکننده اقلامی از قبیل موز، پرتقال، انواع سبزیجات و حتی صابون به سراسر جهان دانست. در واقع، دومینیکا یکی از قوی‌ترین کشورها در صنعت موز به حساب می‌آید. بیشتر محصولات دومینیکا به کشورهای انگلیس و چین صادر می‌شوند. البته، در سال‌های اخیر میزان صادرات این کشور به جامائیکا نیز به طور قابل توجهی افزایش یافته است.

اصلاحات صورت گرفته در صندوق بین‌المللی پول باعث افزایش فعالیت کارخانه‌ها در کشور دومینیکا شد. در پی رشد کارخانه‌ها، فضای کاری و اشتغال در این کشور به طرز چشمگیری بهبود یافت. با توجه به وضعیت اقتصادی رو به رشد دومینیکا، دولت شرایط و بستر لازم برای ثبت شرکت‌های داخلی و خارجی را فراهم کرده است. منابع مالی مورد نیاز برای ثبت شرکت در دومینیکا از صندوق‌های حمایت مالی کشور تامین می‌شوند. یکی از پردرآمدترین صنایع در این کشور، مواد غذایی به شمار می‌رود. به همین دلیل، اکثر شرکت‌های خارجی به دنبال ثبت شرکت واردات مواد غذایی به دومینیکا هستند.

با وجود تمام پیشرفت‌های اقتصادی که کشور دومینیکا در سال‌های اخیر داشته است، همچنان نرخ بیکاری بالایی دارد. اگرچه، این کشور بیش از 25 هزار نیروی کار در زمینه‌های مختلف دارد. دولت همچنان در تلاش برای پایین آوردن نرخ بیکاری ازطریق اشتغال‌زایی و راه‌اندازی کارخانه‌های بیشتر است. امروزه، پیشرفت‌های زیادی نیز در زمینه خدمات دریایی و ساخت‌وساز در دومینیکا دیده می‌شود.

وضعیت اقتصادی دومینیکا

گذشته تاریخی و سیاست دومینیکا

دومینیکا، کشوری است که در 3 نوامبر سال 1493 توسط کریستف کلمب طی سفرش به «بر جدید» کشف شد. این کشور شگفت‌انگیز، یکشنبه یا dominica نامیده شد چرا که روز کشف آن یکشنبه بود. بیش از 86 درصد از مردم این کشور سیاه‌پوست و از نسل بومیان آراواک هستند. ساکنین اصلی کشور دومینیکا در زمان کشف توسط کریستف کلمب نیز سرخ‌پوستان کارائیبی و بومیان منطقه بودند. کشتی‌های اسپانیایی در قرن شانزدهم از این کشور برای لنگر گرفتن استفاده می‌کردند چراکه جریانات آب و شرایط بادی مناسبی دارد. با این وجود، مقامات دومینیکا هرگز اجازه سکونت و اقامت در این کشور را به اسپانیایی‌ها ندادند.

اکثر جمعیت دومینیکا از نسل برده‌هایی هستند که در قرن 18ام به این کشور منتقل شدند. با این وجود، همچنان جمعیت زیادی از بومیان منطقه کارائیب در این کشور زندگی می‌کنند. در واقع، دومینیکا تنها کشوری است که توانسته جمعیت بومیان خود از زمان کشف کریستف کلمب تاکنون را حفظ کند. این جمعیت حدود 3300 نفر تخمین زده شده است.

نام رسمی این کشور، قلمرو همسود دومینیکا یا Commonwealth of Dominica است. از کلمه همسود در نام رسمی کشور دومینیکا استفاده می‌شود چراکه در 3 نوامبر 1978 از بریتانیا اعلام استقلال کرد. دومینیکا یک نظام دموکراتیک و مردم سالار به شمار می‌رود. قوه مقننه نظام سیاسی دومینیکا از اعضای پارلمان تشکیل شده است که وظیفه قانون‌گذاری را بر عهده دارند. رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر نیز که با رأی مردم انتخاب می‌شوند، قوه مجریه را شکل می‌دهند. انتخابات در این کشور به صورت هر 5 سال یکبار انجام می‌شود. کشور دومینیکا یکی از آزادترین کشورها از نظر آزادی بیان و حقوق بشر به شمار می‌رود.

گذشته تاریخی دومینیکا

شرایط زندگی و کار در دومینیکا به چه صورت است؟

اولین نکته‌ای که در رابطه با شرایط زندگی در کشور دومینیکا باید در نظر بگیرید، هزینه بالا زندگی است. در واقع، دومینیکا از کشورهای گران جهان به شمار می‌رود. در نتیجه، پیش از اقدام به سفر یا مهاجرت حتماً بودجه مالی خود را برآورد کنید. هزینه‌های بالا زندگی در این کشور اول از همه در اجاره آپارتمان یا خانه مشخص می‌شود. قیمت اجاره آپارتمان یا خانه در این کشور به هیچ عنوان منصفانه و منطقی به نظر نمی‌رسد. حداقل اجاره آپارتمان در کشور دومینیکا 500 دلار در ماه تخمین زده می‌شود.

هزینه اجاره خانه یا آپارتمان در حاشیه شهر دومینیکا پایین‌تر از مرکز است. به عنوان مثال، هزینه اجاره یک آپارتمان تک خوابه در مرکز شهر دومینیکا، 900 دلار تخمین زده می‌شود. این مبلغ برای بسیاری از افراد ایجاد مشکل می‌کند. همین نوع آپارتمان را می‌توان با مبلغ 500 دلار در حاشیه شهر اجاره کرد. علاوه بر این، یک سری خانه‌های اشتراکی نیز در حاشیه شهرها برای اجاره وجود دارند. این خانه‌ها به صورت اشتراکی به دو یا سه نفر اجاره داده می‌شوند و دارای قوانین خاصی هستند. به عنوان مثال، ساعات ورود و خروج مشخصی دارند و از نظر امنیتی نیز کاملاً قابل اعتماد هستند. به این نکته توجه داشته باشید که تمامی خانه‌ها و آپارتمان‌ها در کشور دومینیکا به صورت کاملاً مبلمه با سیستم تهویه مناسب اجاره داده می‌شوند.

شرایط زندگی در دومینیکا

هزینه خوراک و پوشاک در دومینیکا

علاوه بر هزینه اجازه محل سکونت، هزینه خورد و خوراک نیز در این کشور بالاست. به عنوان مثال، خوردن غذای یک نفره در یکی از رستوران‌های دومینیکا حدود 11 دلار هزینه دارد. این بالا بودن هزینه‌های زندگی را می‌توان در خرید پوشاک نیز متوجه شد. اگر بخواهید یک شلوار یا کتانی در دومینیکا بخرید، حداقل به 150 و 350 دلار پول نیاز خواهید داشت. حتی قیمت لباس‌های تابستانی نیز از 100 دلار به بالا شروع می‌شوند. بالا بودن هزینه‌ها در بخش تفریحی و باشگاه‌ها ورزشی این کشور نیز مشهود است.

قیمت برخی از اقلام اساسی در کشور دومینیکا

به منظور درک بهتر شرایط زندگی در این کشور، بهتر است با قیمت برخی از اقلام اساسی آشنا شوید:

  • شیر بطری: 66/6 دلار دومینیکا
  • نان سفید 500 گرمی: 8/3 دلار دومینیکا
  • بسته 12 تایی تخم مرغ: 11 دلار دومینیکا
  • پنیر یک کیلوگرمی: 5/21 دلار دومینیکا
  • مرغ (یک کیلوگرم): 5/12 دلار دومینیکا
  • گوشت قرمز (یک کیلوگرم): 14/8 دلار آمریکا
  • پرتقال (یک کیلوگرم): 42/22 دلار دومینیکا
  • موز (یک کیلوگرم): 96/2 دلار آمریکا
  • یک کیلوگرم سیب: 22 دلار دومینیکا
  • گوجه فرنگی: 66/6 دلار آمریکا
  • یک بوته کاهو: 5 دلار دومینیکا
  • یک کیلوگرم سیب زمینی: 18 دلار دومینیکا

هزینه زندگی در دومینیکا‌

حمل و نقل راحت با هزینه کم

سیستم‌های حمل و نقل کشور دومینیکا از تکنولوژی‌های روز دنیا بهره می‌برند. اتوبوس و مترو دو سیستم اصلی حمل و نقل در این کشور محسوب می‌شوند. خرید بلیط اتوبوس یا مترو به صورت ماهانه یا دوره‌ای صورت می‌گیرد. در سال‌های اخیر، متروهای سریع‌السیر نیز در این کشور شروع به کار کرده‌اند. با این وجود، هزینه حمل و نقل در این کشور در مقایسه با هزینه‌های دیگر چندان بالا نیست.

به دلیل وجود روش‌های مختلف حمل و نقل شهری می‌توان با کمترین هزینه در سطح شهر تردد کرد. کاهش هزینه مربوط به حمل و نقل به صرفه‌جویی در هزینه‌های زندگی کمک بسیار زیادی می‌کند. علاوه بر هزینه حمل و نقل، هزینه قبض آب و برق در کشور دومینیکا نیز بسیار ارزان است. تمهیدات دولتی در خصوص پایین بودن هزینه مربوط به آب و برق یکی از کارهای شاخص دولت در جهت بهبود سطح رفاه شهروندان محسوب می‌شود.

سلامت و هزینه‌های مربوط به آن

نکته بعدی که باید در هنگام مهاجرت به دومینیکا در نظر گرفته شود، بیمه سلامت است. شهروندان و افرادی که موفق به اخذ تابعیت این کشور شده‌اند، تحت پوشش بیمه دولتی قرار می‌گیرند. تعرفه‌های بیمه دولتی دومینیکا به گونه‌ای است که شخص تحت پوشش هیچ هزینه‌ای برای درمان یا بستری در بیمارستان پرداخت نخواهد کرد. در واقع، دومینیکا از نظر بیمه و خدمات درمان از کشورهای سطح بالا دنیا به شمار می‌رود.

هزینه سلامت در دومینیکا

میانگین درآمد و دستمزدها در دومینیکا

اقتصاد کشور دومینیکا در مقایسه با سال‌های پیش به میزان قابل توجهی رشد کرده و میزان دستمزد ساعتی و درآمد کارکنان نیز به تبع افزایش یافته است. در سال 2019، کارگران ساعتی حدود 05/4 دلار دستمزد دریافت می‌کردند. حقوق و مزایا کارگران و کارمندان بر اساس تعرفه‌های خاصی تعیین می‌شوند. یکی از عوامل موثر در افزایش درآمد افراد در دومینیکا، سابقه و تجربه کاری آن‌هاست. هر چه یک فرد دارای سابقه کاری بیشتری باشد، درآمد بیشتری نیز خواهد داشت.

میانگین درآمد شغل‌های مختلف در کشور دومینیکا، متفاوت است. به عنوان مثال، میانگین درآمد پزشکان در دومینیکا بیش از 50 هزار دلار دومینیکا در سال تخمین زده می‌شود. این رقم در مقایسه با هزینه‌های زندگی بسیار ارزشمند و مناسب است. داروسازها نیز میانگین درآمد سالانه مشابهی دارند. رشته‌های فنی-مهندسی از قبیل مهندس توسعه نرم‌افزاری، میانگین درآمد متوسط به بالایی دارند. یکی از مشاغل پردرآمد در دومینیکا، مشاوره است. میانگین درآمد این افراد در سال حدود 100 هزار دلار دومینیکا تخمین زده می‌شود.

درآمد در دومینیکا

روش‌های مختلف دریافت اقامت در دومینیکا

اگر به دنبال اقامت در کشور دومینیکا هستید، حتماً باید از یکی از روش‌های زیر اقدام کنید:

  • به واسطه اصل خاک (متقاضی باید یک ریشه دومینیکایی داشته باشد)
  • از طریق سرمایه‌گذاری (متقاضی باید سرمایه‌گذار باشد)
  • با ازدواج (متقاضی باید با یک فرد دومینیکایی ازدواج کند)
  • توسط کار (متقاضی قصد کار در دومینیکا را داشته باشد)
  • تولد فرزند (فرزند متقاضی در دومینیکا متولد شود)

برای اخذ اقامت دومینیکا به چه مدارکی نیاز دارید؟

پس از انتخاب روش مهاجرت و اخذ اقامت کشور دومینیکا باید مدارک خود را تکمیل کنید. برخی از مهم‌ترین مدارک عبارتند از:

  • تکمیل فرم 509 با ترجمه به انگلیسی از مراکز معتبر
  • پاسپورت معتبر با دو نسخه کپی از آن
  • گواهی پزشکی به زبان اسپانیایی
  • عدم سوء‌سابقه
  • مدارک تولد
  • گواهی اداره مهاجرت به منظور اطلاع از آخرین ورود متقاضی به دومینیکا
  • مدارک تمکن مالی از بانک (در صورت سرمایه‌گذاری)
  • گواهی پرداخت صورت حساب‌های مالیاتی
  • کارت گردشگری (در صورت لزوم)
  • نامه قرارداد کاری (در صورت اخذ اقامت از طریق کار)
  • مدارک بازنشستگی (در صورت لزوم)
  • گواهی ازدواج
  • پرداخت هزینه بررسی به مبلغ 125 دلار آمریکا
  • سه قطعه عکس پاسپورتی
  • گواهی تولد فرزند دارای تاییدیه از مراکز معتبر
  • بیمه معتبر و مورد تایید در دومینیکا
  • مجوز اقامت موقت
  • معرفی یک نفر به عنوان ضامن

در روش‌های مختلف اخذ اقامت کشور دومینیکا، متقاضی باید فردی را به عنوان ضامن خود انتخاب و به مقامات مربوطه معرفی کند. اگر متقاضی به هر دلیلی موفق به پرداخت هزینه‌های مربوط به مهاجرت و اخذ اقامت نشود، ضامن باید تمام هزینه‌ها را پرداخت کند. معرفی فرد به عنوان ضامن باید در دفاتر ثبت اسناد رسمی انجام شود.

لازم به ذکر است که پاسپورت متقاضی باید حداقل شش ماه اعتبار داشته باشد. در غیر اینصورت، پاسپورت معتبر در نظر گرفته نمی‌شود و متقاضی باید جهت تکمیل مدارک اقدام کند.

اخذ اقامت دومینیکا

مدارک و شرایط اخذ اقامت دومینیکا از طریق کار

کار یکی از بهترین روش‌ها برای اخذ اقامت کشور دومینیکا به شمار می‌رود که در سال‌های اخیر مورد توجه بسیاری از متقاضیان قرار گرفته است. با توجه به سرمایه‌گذاری‌های دولت و راه‌اندازی کارخانه‌های مختلف، بسیاری از کارگران سراسر جهان برای کار به این کشور مهاجرت می‌کنند. این کارگران اکثراً از آمریکا و کشورهای آسیایی هستند. دومینیکا برای این افراد، اقامت موقت یک ساله صادر می‌کند. متقاضی بعد از 5 سال می‌تواند جهت اخذ اقامت دائم دومینیکا اقدام کند. بعد از 7 سال نیز به متقاضی تابعیت داده می‌شود.

دستمزد کارگران در کشور دومینیکا از ساعتی 33/1 دلار تا 03/2 دلار تخمین زده می‌شود. علاوه بر این، کارگران مجاز به 40 ساعت کار در هفته هستند. اگر تمایل به کار در دومینیکا دارید، باید مجوز کار این کشور را به دست آورید. به این منظور، مدارک زیر موردنیازتان خواهد بود:

  • تکمیل فرم LI12
  • گواهی سلامت پزشکی
  • نامه اشتغال کارفرما که در آن نوع اشتغال، دستمزد (روزانه، هفتگی، ماهانه)، مسئولیت و پیشنهاد شغل برای یک سال مشخص می‌شود
  • گواهی تمکن مالی به منظور اثبات توانایی خرید بلیط بازگشت توسط متقاضی
  • دو قطعه عکس پاسپورتی
  • پرداخت هزینه مربوط به درخواست (مبلغ 29500 دلار)
  • کپی از گواهی پرداخت هزینه‌ها
  • گواهی ازدواج
  • دو نسخه معرفی‌نامه که یکی از آن‌ها باید از طرف کارفرما قبلی متقاضی باشد
  • سه کپی از روزنامه‌ای که در آن نشان دهد برای فرصت شغلی متقاضی دیگری وجود نداشته است
  • کپی از صفحات پاسپورت

متقاضی باید 12500 دلار آمریکا برای هزینه‌های مربوط به صدور ویزای کشور دومینیکا پرداخت کند. لازم به ذکر است که فردی که ویزای کار دومینیکا را دارد، می‌تواند برای همسر و فرزندان زیر 18 سال خود نیز ویزا بگیرد.

مدارک لازم برای اخذ اقامت دومینیکا

مدارک و شرایط اخذ اقامت از طریق سرمایه‌گذاری

سرمایه‌گذاری را می‌توان از بهترین و قدیمی‌ترین روش‌های اخذ اقامت دومینیکا دانست. از سال 1993 تاکنون، بیش از 5000 نفر موفق به دریافت تابعیت این کشور از طریق سرمایه‌گذاری شده‌اند. برای سرمایه‌گذاری در دومینیکا نیازی به حضور فیزیکی متقاضی، مدرک تحصیلی، مدرک تحصیلی و شرایط سنی خاصی نیست. فرآیند سرمایه‌گذاری در دومینیکا با استخدام یک نماینده یا وکیل معتبر از نظر دولت دومینیکا آغاز می‌شود.

مدارک لازم جهت سرمایه‌گذاری در کشور دومینیکا به شرح زیر هستند:

  • کپی از پاسپورت رسمی
  • نامه عدم سوء‌پیشینه از کشور مبدأ
  • کپی گواهی تولد
  • دو نفر معرف
  • گواهی ازدواج
  • تاییدیه بانکی
  • نامه اشتغال
  • صورت حساب‌های مالی حسابرسی شده جهت راه‌اندازی کسب‌وکار جدید
  • آخرین مدرک تحصیلی
  • تاییدیه اعلام منع منابع مالی
  • تسویه حساب‌های مالیاتی
  • ارائه برنامه کاری
  • 8 قطعه عکس برای هر متقاضی

سرمایه‌گذاران خارجی می‌توانند همسر، فرزندان و والدین بالای 55 سال خود را نیز به دومینیکا ببرند.

سرمایه‌گذاری در دومینیکا‌

فرصت طلایی برای سرمایه‌گذاری در دومینیکا

روش‌های مختلفی برای سرمایه‌گذاری در کشور دومینیکا وجود دارند. برخی از مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:

  • اخذ اقامت از طریق ثبت شرکت: متقاضیان بالای 18 سال که سابقه بدهی بانکی یا ورشکستگی ندارند، می‌توانند جهت ثبت شرکت اقدام کنند. سه نوع شرکت در دومینیکا وجود دارد: شرکت‌های سهامی خاص، سهامی عام و غیرانتفاعی. به این نکته توجه کنید که ثبت شرکت در دومینیکا منجر به اخذ اقامت و تابعیت نمی‌شود. مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت، اساسنامه، تکمیل فرم A2، تکمیل فرم 23، تاییدیه وکیل و پرداخت هزینه نیاز به شمار می‌روند.
  • اقامت از طریق خرید ملک: برای خرید ملک در کشور دومینیکا به 200 هزار دلار آمریکا نیاز دارید. علاوه بر این، ملک باید به مدت سه سال در اختیار خریدار باقی بماند. پاسپورت دومینیکا، یک هفته بعد از اتمام فرآیند خرید با پست برای متقاضی ارسال می‌شود.
  • دریافت اقامت از طریق سرمایه‌گذاری در صندوق توسعه ملی: متقاضی می‌تواند در پروژه‌های توسعه‌ای و ملی دومینیکا سرمایه‌گذاری کند. این پروژه‌ها شامل ساخت مدارس، استادیوم‌های ورزشی و بازسازی بیمارستان‌هاست.
  • خرید پاسپورت دومینیکا: یکی از سریع‌ترین روش‌های دریافت پاسپورت دومینیکا از طریق خرید آن است. متقاضی می‌تواند پاسپورت دومینیکا را برای خود، همسر، فرزندان و افراد وابسته خریداری کند. هزینه خرید پاسپورت کشور دومینیکا (Commonwealth of Dominica passport) برای یک نفر، 175 هزار، برای دو نفر، 225 هزار و خانواده 4 نفره با فرزندان زیر 18 سال، 250 هزار دلار آمریکاست.

مهاجرت به دومینیکا از طریق سرمایه‌گذاری

مدارک و شرایط اخذ اقامت دومینیکا از طریق تحصیل

دومینیکا دارای 12 دانشگاه معتبر است که اکثراً به صورت خصوصی اداره می‌شوند. متقاضیان می‌توانند در مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا در این دانشگاه‌ها به ادامه تحصیل بپردازند. جالب است بدانید که تدریس در دانشگاه‌های دومینیکا به زبان انگلیسی انجام می‌شود. البته، کلاس‌های اسپانیایی نیز برای دانشجویان خارجی برگزار می‌شوند. برخی از مهم‌ترین مدارک جهت اخذ ویزای تحصیلی کشور دومینیکا عبارتند از:

  • فرم درخواست ویزا
  • پاسپورت معتبر به همراه دو کپی از آن
  • شناسنامه به همراه کپی
  • گواهی پزشکی به زبان اسپانیایی
  • کارت اقامت دوم به همراه کپی از آن (در صورت لزوم)
  • گواهی عدم بدهی مالیاتی
  • یک قطعه عکس پاسپورتی
  • نامه پذیرش دانشگاه
  • تمکن مالی

ویزای تحصیلی دومینیکا به صورت یک ساله است و دانشجو باید هر سال جهت تمدید ویزای خود اقدام کند. صدور ویزا دانشجویی دومینیکا حدود 11500 دلار آمریکا هزینه دارد. دانشجویانی که در دومینیکا تحصیل می‌کنند، می‌توانند به صورت نیمه وقت کار کنند.

تحصیل در دومینیکا

مدارک و شرایط اخذ اقامت دومینیکا از طریق ازدواج

هر فرد خارجی با ازدواج با یک فرد دومینیکایی می‌تواند بعد از 3 سال تابعیت خود را دریافت کند. سن هر دو فرد باید بالای 18 سال باشد. مدارک لازم جهت اخذ اقامت کشور دومینیکا از طریق ازدواج عبارتند از:

  • پاسپورت معتبر به همراه یک کپی از صفحه اول آن
  • گواهی تجرد
  • تکمیل فرم مربوط به ازدواج و امضا این فرم توسط دو نفر شاهد
  • نامه درخواست همراه با نام و نام خانوادگی
  • مدارک هویتی هر دو نفر شاهد
  • نامه نهایی طلاق (در صورت ازدواج قبلی)
  • گواهی فوت همسر قبلی (در صورت بیوه بودن)

اگر یکی از طرفین خارج از دومینیکا زندگی می‌کند، حضور وی دو روز قبل از ازدواج در دومینیکا الزامی است.

شرایط اخذ اقامت کشور دومینیکا از طریق تولد

اخذ اقامت از طریق تولد به دو صورت انجام می‌شود: اصل خون و اصل خاک. دومینیکا از جمله کشورهایی است که از اصل خاک برای ارائه تابعیت به فرزند استفاده می‌کند. منظور از اصل خاک این است که تمامی فرزندانی که در این کشور متولد می‌شوند، تابعیت دومینیکا را به طور خودکار دریافت خواهند کرد. البته، تابعیت فرزند هیچ تاثیری بر تابعیت والدین نخواهد داشت. اگر فرزندی که یکی از والدینش تابعیت دومینیکا را دارند، در کشوری دیگری متولد شود، می‌تواند تابعیت دومینیکا را اخذ کند.

اخذ اقامت از طریق تولد

اعتبار پاسپورت دومینیکا

بر اساس شاخص رتبه‌بندی گذرنامه، پاسپورت دومینیکا در جایگاه 34ام قرار دارد. به کمک این پاسپورت می‌توان به 143 کشور دنیا بدون ویزا سفر کرد. در نتیجه، پاسپورت کشور دومینیکا را می‌توان یکی از بهترین پاسپورت‌های کشورهای دنیا دانست. شهروندان دومینیکا می‌توانند به راحتی به اکثر کشورهای دنیا ازجمله کشورهای اتحادیه اروپا، انگلستان، سنگاپور و روسیه سفر کنند. از دیگر کشورهای مهمی که با پاسپورت دومینیکا می‌توان به آن‌ها سفر کرد، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • اروپا: آندورا، اتریش، بلژیک، بلغارستان، کرواسی، قبرس، جمهوری چک، دانمارک، استونی، فنلاند، فرانسه، آلمان، یونان، مجارستان، ایسلند، ایرلند، ایتالیا، لتونی، لیختن اشتاین، لیتوانی، لوکزامبورگ، مالت، موناکو، مونته نگرو، هلند، نروژ، لهستان، پرتغال، رومانی، سان مارینو، اسلواکی، اسلوونی، اسپانیا، سوئد، سوئیس، ترکیه، انگلستان، واتیکان.
  • آفریقا: بوتسوانا، کیپ ورد، کومور، جیبوتی، مصر، گامبیا، گینه بیسائو، کنیا، لسوتو.
  • ماداگاسکار. مالاوی، موریتانی، موریس، موزامبیک، سیشل، سومالی، سوازیلند، تانزانیا، اوگاندا، زامبیا، لسوتو.
  • آمریکا: آنتیگوا و باربودا، باهاما، باربادوس، بلیز، بولیوی، برزیل، کلمبیا، کاستاریکا، کوبا، اکوادور، گرانادا. گایانا، هائیتی، جامائیکا، نیکاراگوئه، پاناما، پرو، سنت کیتس و نویس، سنت لوسیا، سنت وینسنت و گرنادین، سورینام، ترینیداد و توباگو، ونزوئلا.
  • اقیانوسیه: فیجی، میکرونزی، پالائو، تونگا، تووالو، وانواتو.
  • آسیا: ارمنستان، بنگلادش، کامبوج. هنگ کنگ، اندونزی، اردن، لائوس، مالزی، مالدیو، نپال، فیلیپین، سنگاپور، سریلانکا، کره جنوبی.

اعتبار پاسپورت دومینیکا

فاصله کشور دومینیکا از ایران و مدت زمان پرواز

دومینیکا کشوری در قاره آمریکاست و از ایران فاصله بسیار زیادی دارد. در واقع، فاصله ایران از دومینیکا حدود 11320 کیلومتر است. مسافرانی که قصد سفر به این کشور را دارند، باید بدانند که هیچ پرواز مستقیمی بین ایران و دومینیکا وجود ندارد. به همین دلیل، مدت زمان پرواز میان این دو کشور بسیار طولانی به نظر می‌رسد.

به منظور سفر به دومینیکا ابتدا باید از تهران به فرانکفورت بروید. این پرواز حدود 5 ساعت 25 دقیقه به طول می‌انجامد. سپس، از فرانکفورت با یک پرواز 10 ساعت و 15 دقیقه به میامی سفر خواهید کرد. سفر شما با یک پرواز از میامی به سان خان ادامه می‌یابد. این سفر نیز حدود 2 ساعت طول می‌کشد. در نهایت، سفر با یک پرواز 1 ساعت و 50 دقیقه به مقصد کشور دومینیکا به پایان می‌رسد. سفر ایران به دومینیکا از طریق مسیر فرانکفورت حدود 23 ساعت و 36 دقیقه به طول می‌انجامد. مسافرانی که قصد سفر به دومینیکا را دارند، بدانند که این سفر شامل 2 توقف 6 ساعته و 12 ساعته خواهد بود.

یک مسیر دیگر برای سفر از تهران به دومینیکا از طریق استانبول است. شما می‌توانید با یک پرواز 3 ساعت و 25 دقیقه‌ای از تهران به استانبول بروید. بعد از استانبول باید به لندن بروید که این پرواز حدود 4 ساعت و 5 دقیقه به طول می‌انجامد. سفر با یک پرواز 8 ساعت و 25 دقیقه‌ای از لندن به آنتیگوا و یک ساعت و 20 دقیقه‌ای از آنتیگوا به ملویل هال به پایان می‌رسد. با توجه به توقف‌ها و تغییر هواپیما در هر دو مسیر رفتن به کشور دومینیکا بهتر است انتظار سفر 24 ساعته را داشته باشید. علاوه بر مدت زمان طولانی، شرایط خاصی نیز برای سفر به این کشور وجود دارد ازجمله زدن واکسن‌های مربوطه.

فاصله دومینیکا‌ تا ایران

مزایا و معایب زندگی در دومینیکا برای ایرانیان

بدون شک، دومینیکا یکی از بهترین کشورها برای ادامه زندگی به شمار می‌رود. این کشور زیبا هم از نظر فرهنگی و هم از نظر رفاه اجتماعی در سطح بالایی قرار دارد. با اخذ اقامت دائم و تابعیت دوم دومینیکا، متقاضیان فرصت زندگی در یکی از پیشرفته‌ترین کشورهای دنیا را پیدا می‌کنند. با زندگی در این کشور می‌توان احساس امنیت و آرامش را تجربه کرد.

کشور دومینیکا این امکان را برای مردم سراسر جهان فراهم کرده است تا بتوانند تابعیت این کشور را به دست آورند. روش‌های مختلفی به منظور اخذ تابعیت دومینیکا وجود دارند، از جمله سرمایه‌گذاری، تحصیل، ازدواج یا تولد. برخی از مهم‌ترین مزایای اخذ تابعیت دوم دومینیکا به شرح زیر هستند:

  • مجوز سفر به بیش از 140 کشور بدون نیاز به ویزا از جمله کشورهای حوزه شینگن، انگلستان، چین، روسیه، سنگاپور و کره جنوبی؛
  • امکان اخذ ویزای مالتیپل ده ساله برای کشورهای آمریکا، استرالیا و کانادا چرا که با پاسپورت کشور دومینیکا امکان سفر بدون ویزا به این سه کشور وجود ندارد؛
  • اخذ سریع و راحت پاسپورت معتبر دومینیکا؛
  • عدم نیاز به مدرک تحصیلی، مدرک زبان و همچنین سابقه کاری برای اخذ پاسپورت.

زندگی در دومینیکا چه مزایایی دارد؟

اول از همه، دومینیکا یکی از زیباترین کشورهای حوزه کارائیب به شمار می‌رود. آرامش و امنیت بالا، این کشور را تبدیل به بهترین مکان برای استراحت و سپری کردن دوران بازنشستگی کرده است. علاوه بر طبیعت بکر و زیبا و مهمان‌نوازی مردم محلی، سیاست‌های مالی مناسب از دیگر مزایای زندگی در این کشور محسوب می‌شوند. دومینیکا از معدود کشورهایی است که هیچ‌گونه مالیاتی بر درآمد خارجی، سود سرمایه، ارث، سود سهام، ثروت یا غیره ندارد.

افرادی که اقامت موقت کشور دومینیکا را دارند، برای تمدید اقامت خود نیازی به سفر به این کشور و حضور فیزیکی نخواهند داشت. بعد از همه‌گیری ویروس کرونا، امکان تمدید اقامت از راه دور نیز فراهم شده است. مسیر و فرآیند اخذ ویزا نیز به سادگی صورت می‌گیرد. دریافت ویزا دومینیکا نیازی به آزمون زبان یا مصاحبه ندارد. یکی دیگر از مزایای منحصر به فرد دریافت اقامت دومینیکا، امکان اخذ ویزا برای اعضای خانواده است. فرد متقاضی می‌تواند برای همسر، فرزندان زیر 30 سال تحت تکلف و همچنین والدین خود ویزا بگیرد. از این رو، اخذ ویزای دومینیکا را می‌توان یکی از بهترین روش‌های مهاجرتی خانوادگی دانست.

مزایای زندگی در دومینیکا

معایب اخذ اقامت و زندگی در کشور دومینیکا

همانطور که در بخش‌های قبل نیز گفته شد، دومینیکا کشوری با طبیعت بکر و زیباست. در نتیجه، نباید انتظار شهرسازی مدرن و تکنولوژی‌های روز دنیا را از زندگی در این کشور داشت. با وجود پیشرفت‌های بسیار زیاد سال‌های اخیر دومینیکا همچنان مشکلات زیرساختی قابل توجهی در این کشور وجود دارند. اگر می‌خواهید پاسپورت دومینیکا را برای سکونت دریافت کنید، گزینه‌های بهتری برایتان وجود دارند.

جمعیت کم دومینیکا با مزایا و معایب مختلفی همراه است. این جمعیت کم باعث از بین رفتن فرصت‌ها در زمینه‌های مختلف از جمله تحصیل در مدارس و دانشگاه‌ها سطح بالا می‌شود. علاوه بر این، تحصیل در دانشگاه‌های خصوصی کشور دومینیکا بسیار گران و پرهزینه است. علاوه بر تحصیل، گران بودن مراقبت‌های بهداشتی از مهم‌ترین مشکلات شهروندان دومینیکا به شمار می‌رود.

دومینیکا کشوری با فرهنگ متفاوت نسبت به ایران است. پس، متقاضی سکونت در این کشور باید تمام جنبه‌های مثبت و منفی این کشور را قبول کند. اگر کسی قصد دریافت اقامت و تابعیت این کشور را دارد، حتماً باید از طریق وکیل تایید شده توسط دولت اقدام کند.

معایب زندگی در دومینیکا

دومینیکا بهتر است یا قبرس شمالی؟

برای بسیاری از افرادی که قصد مهاجرت به کشورهای خارجی را دارند، این سوال پیش می‌آید که کشور دومینیکا بهتر است یا قبرس شمالی؟ آشنایی با تفاوت میان دو کشور به یافتن پاسخ این سوال کمک بسیار زیادی می‌کند. یکی از مهم‌ترین تفاوت‌ها میان این دو کشور، اعتبار پاسپورت آن‌هاست. همانطور که گفته شد، دومینیکا از نظر رتبه‌بندی پاسپورت در جایگاه 34ام قرار دارد که البته، جایگاه ارزشمندی محسوب می‌شود. در حالی که دومینیکا با کسب 166 امتیاز به جایگاه هشتم جهان از نظر اعتبار پاسپورت دست یافت. در نتیجه، اگر به دنبال دریافت پاسپورتی با اعتبار بیشتر هستید، قبرس شمالی گزینه بهتری به شمار می‌رود.

تفاوت دیگر این دو کشور در شرایط اقلیمی است. قبرس شمالی از کشورهای منطقه گرمسیری محسوب می‌شود که تابستان‌های گرم و زمستان‌های خشک و برفی دارد. در مقابل، آب و هوای استوایی کشور دومینیکا برای بسیاری از مردم لذت‌بخش و مطلوب است. البته، رطوبت بالا می‌تواند برای برخی آزاردهنده باشد. برخی از مهم‌ترین مزایای قبرس شمالی از نظر زندگی و اخذ اقامت در مقایسه با دومینیکا به شرح زیر هستند:

  • نزدیک بودن فرهنگ مردم قبرس شمالی به ایرانیان
  • فاصله کم از ایران
  • امنیت بالا و پایین بودن نرخ جرم و جنایت
  • امکان زندگی با هزینه پایین
  • کیفیت بالای مراقب‌های بهداشتی و درمان
  • مالیت پایین و امکان کار از راه دور
  • آلودگی هوا بسیار کم
  • امکان تحصیل در بهترین دانشگاه‌ها با هزینه کم
  • امکان اخذ اقامت دائم از طریق سرمایه‌گذاری یا خرید ملک

قبرس شمالی و دومینیکا از نظر ویزای کاری و تحصیلی چه تفاوتی با هم دارند؟

اگر فردی قصد اخذ اقامت از طریق کار را دارد، قبرس شمالی فرصت‌های شغلی بیشتری را در اختیارش قرار می‌دهد. در واقع، قبرس شمالی دارای ظرفیت کاری بیشتری است و متوسط درآمد بالاتری نیز دارد. با وجود تمام پیشرفت‌های سال‌ها اخیر کشور دومینیکا، همچنان بازار کار ظرفیت محدودی دارد. در نتیجه، فرصت‌های پیدا کردن شغل مناسب و اخذ ویزای کار در این کشور دشوارتر خواهد بود. از سوی دیگر، میانگین درآمد شهروندان دومینیکا در مقایسه به قبرس شمالی پایین‌تر است.

کسانی که قصد تحصیل در دومینیکا را دارند، باید به این نکته توجه داشته باشند که تعداد دانشگاه‌های این کشور کم است. با این وجود، دانشجویان علاقمند می‌توانند به زبان انگلیسی در رشته‌های مختلف دانشگاه‌های دومینیکا تحصیل کنند. در مقابل، تعداد دانشگاه‌های قبرس شمالی بسیار بیشتر است و از کیفیت بالاتری نیز برخوردار هستند.

تفاوت دومینیکا‌ با قبرس شمالی

سخن پایانی

دومینیکا، کشوری با فرهنگ بی‌نظیر و طبیعت خارق‌العاده است. آرامش، امنیت و درآمد مناسب از ویژگی‌های منحصر به فرد زندگی در کشور دومینیکا به شمار می‌روند. روش‌های بسیار زیادی برای اخذ تابعیت دومینیکا وجود دارند، از جمله سرمایه‌گذاری. پیشرفت‌های اخیر، فرصت‌های جدید سرمایه‌گذاری و مهاجرت به این کشور فراهم کرده‌اند. اگر قصد مهاجرت به دومینیکا را دارید، حتماً پیش از اقدام با کارشناسان شزوما تماس بگیرید و از مشاوره رایگان ما استفاده کنید.

با توجه به نکاتی که در این مقاله یاد گرفتید، به نظر شما از بین دومینیکا و قبرس شمالی کدام کشور بهتر است؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *