شغل مشاور املاک در سراسر جهان از محبوبیت بالایی برخوردار است. دلیل این محبوبیت در بین اقشار مختلف مردم جهان، درآمدهای بسیار زیاد این کار است. در ایران نیز بسیاری از افراد دوست دارند، این شغل را برای خود برگزینند. با اینکه هر شخصی میتواند به این کسب و کار بپردازد؛ اما به دلیل وجود جو رقابتی، تنها افراد کمی هستند که میتوانند به درآمدهای خوبی در این شغل برسند. برای این که شما بتوانید در این کسب و کار موفق شوید بایستی الفبای مشاور املاک را به خوبی یاد بگیرید تا دانش اولیه را در این زمینه به دست آورید.
بی شک اگر با دانش و تخصص کافی در زمینهای مشغول به کار شوید، نسبت به بسیاری از رقیبانتان پیشرفت بیشتری خواهید کرد. اگر میخواهید وارد این شغل شوید و اطلاعات خاصی از آن ندارید، جای هیچ گونه نگرانی نیست؛ چرا که ما در این مقاله، الفبای مشاور املاک را به شما آموزش میدهیم. کافی است تا انتهای این مقاله با شزوما همراه باشید.
شغل مشاوره املاک
قبل از آشنایی با الفبای مشاور املاک بایستی درک درستی از این شغل داشته باشید. در واقع شغل مشاور املاک، چند صد سال پیشینه داشته و از مهمترین مشاغل در جهان شناخته میشود. دلیل اهمیت این شغل، ارتباط و تأثیر مستقیم آن بر روی یکی از مهمترین شاخههای اقتصادی، یعنی بخش مسکن است. از آن گذشته، مسکن یکی از سه نیاز اصلی انسانها دانسته میشود و هر شخصی باید یک مسکن به عنوان سرپناه داشته باشد، همین عامل نیاز به مسکن در بین انسانها، باعث دوچندانشدن اهمیت این شغل میشود.
وظیفه اصلی یک مشاور املاک، آن است که بین فروشنده مسکن (یا سایر ملکهای تجاری، زراعی و…) و خریدار ارتباط برقرار کند. فروشندگان ملک، مشخصات ملک خود را به مشاور املاک تحویل میدهند و اگر کسی قصد خرید ملک داشت، گزینههای مختلفی را که به مشاور املاک ارائه دادهاند، بررسی میکند و گزینه مد نظر خود را انتخاب میکند.
در واقع میتوان مشاور املاک را یک رابط دانست که باعث میشود، کار خرید و فروش انواع مختلف ملکها، سریعتر و بهتر انجام شود؛ به عنوان مثال: اگر شما قصد دارید خانهای را خریداری کنید، نمیتوانید در کوچه و خیابان بگردید و از افراد مختلف بپرسید: آیا خانهای برای فروش دارند یا نه؟
انجام این کار، نه تنها منطقی نیست، بلکه غیر ممکن است. پس در مواقعی که قصد خرید خانه را دارید، باید به یک مشاور املاک مراجعه کنید و در بین خانههایی که برای فروش گذاشته شدهاند، یک مورد مناسب را انتخاب کنید.
درآمد مشاور املاک
همان طور که گفتیم، یکی از دلایل محبوبیت این شغل، درآمد بالای آن است. در واقع، همه میدانند که یک مشاور املاک تا چه حدی میتواند در ماه درآمد داشته باشد. اگر در بین مشاغل آزاد مختلف، لیستی از پردرآمدترین آنها تهیه کنیم، بی شک، مشاور املاک، جزو 10 شغل پردرآمد خواهد بود. از طرفی، پتانسیل پیشرفت در این شغل بسیار زیاد است؛ یعنی حتی اگر شما درآمد خوبی در این کار داشته باشید با ارتقای دانش و تجربه خود میتوانید به کسب درآمد بیشتر برسید. (پیشنهاد میکنیم مقاله درآمد مشاور املاک چقدر است را نیز مطالعه نمایید)
البته، تأثیر آموزش درست و اصولی الفبای مشاور املاک را بر روی درآمد افراد فراموش نکنید. شما با انتخاب شغل مشاور املاک میتوانید درآمد قابل قبولی کسب کنید؛ اما اگر به دنبال پول بیشتری هستید، باید الفبای مشاور املاک را به درستی یاد بگیرید.
کسب درآمد مشاورین املاک از طریق معاملاتی است که توسط او انجام میشوند. شما فکر کنید یک مشاور املاک، بین خریدار و فروشنده یک ملک واسطه میشود و ارزش ملک 3 میلیارد تومان است. اگر معامله انجام شود، درصد مشخصی از این مبلغ به مشاور املاک میرسد. حال شما فکر کنید یک مشاور املاک در طول روز چند معامله میتواند انجام دهد و رابط بین خریدار و فروشنده باشد.
یکی از مزایای آموزش اصولی الفبای مشاور املاک این است که شما یاد میگیرید چگونه چند معامله را در روز انجام دهید و اختلالی در کیفیت کارتان ایجاد نشود.
شرایط تاسیس مشاور املاک
شاید پس از دانستن درآمد مشاورین املاک، هر شخصی حداقل یک بار به تاسیس مشاور املاک فکر کرده باشد؛ اما چون اطلاعات کافی از آن ندارد از تصمیم خود منصرف شود. توجه داشته باشید که برای تاسیس یک دفتر املاک، شرایط غیر معقولی وجود ندارد و هر کسی میتواند به تاسیس آن اقدام کند. به بیان سادهتر میتوان گفت: اکثریت افراد جامعه، شرایط دایر کردن یک مشاور املاک را دارند.
برای تأسیس دفتر مشاور املاک، شما باید از شرایطی همچون: داشتن سن قانونی، نداشتن سوء پیشینه کیفری، عدم اعتیاد برای دریافت پروانه کسب، داشتن کارت پایان خدمت و… برخوردار باشید. این شرایط برای ایجاد سایر شغلها هم وجود دارد؛ پس میتوان گفت: شرایط تأسیس دفتر مشاور املاک با شرایط راهاندازی سایر شغلها تفاوت چندانی ندارد.
توجه داشته باشید گرچه تأسیس دفتر مشاور املاک کار سادهای است، برای اداره آن و پیشرفت در این زمینه لازم است، الفبای مشاور املاک را یاد بگیرید.
آموزش الفبای مشاور املاک
حال که با مزایا و ویژگیهای شغل مشاور املاک آشنا شدید، به احتمال زیاد به این موضوع فکر کردید که بهتر است به این عرصه شغلی وارد شوید. اما شغل مشاور املاک نیز مانند هر شغل دیگری، بدون آموزشدیدن، نتیجه مطلوبی نخواهد داشت؛ از این رو ما در آموزش الفبای مشاور املاک نکات مهمی از بایدها و نبایدهای این شغل را برای شما شرح خواهیم داد. مطالعه ادامه این مقاله، اطلاعات بسیار خوبی را در اختیار شما قرار خواهد داد و شما با الفبای مشاور املاک آشنا خواهید شد. پس در ادامه با ما همراه باشید.
-
نشاط و انگیزه در کار
یکی از اولین چیزهایی که باید در نظر بگیرید، این است که شما قرار است روزانه با تعداد زیادی از آدمها در ارتباط باشید، با آنها صحبت کنید، نیازهایشان را بشناسید و انرژی مثبت به آنها بدهید. در واقع، خوش رویی و داشتن نشاط و انگیزه در کار، باعث جذب مشتری میشود. شما با رفتار خوب و دوستانه با مشتریهای خود، اولاً باعث میشوید که از این پس، آنها برای انجام امور خرید و فروش ملک به شما مراجعه کنند و از این راه مشتری ثابت پیدا میکنید، دوم آن که این افراد، شما را به دوستان و آشنایان خود معرفی میکنند و از این رو، کارهای شما رونق پیدا میکند.
-
مدیریت حساب
مانند هر شغل دیگری در این شغل نیز باید حساب دخل و خرج خود را بدانید. مدیریت حساب، یک موضوع مهم در همه کسب و کارها است؛ در نتیجه، این مورد را در الفبای مشاور املاک برای شما یاد آوری میکنیم که بهتر است یک حساب جداگانه برای کسب و کار خود افتتاح کنید و ماهیانه مقدار سود و زیان خود را بسنجید تا مطابق با آن بتوانید برای ماه بعد برنامهریزی کنید.
-
متمایز بودن با سایرین
اگر قصد یادگیری اصولی الفبای مشاور املاک را دارید، باید بدانید که متفاوتبودن شما نسبت به سایر مشاورین املاک، یک نکته بسیار مهم و مؤثر در کسب درآمد است. از آن جایی که تعداد مشاورین املاک زیاد است، این موضوع بیشتر اهمیت مییابد. سعی کنید دکوراسیون بسیار شیک و زیبایی را برای دفتر خود ایجاد کنید. از سوی دیگر، رفتار و گفتار شما باید با سایر مشاورین املاک فرق کند؛ از این رو بهتر است، جملههای کلیشهای و تکراریای که هر مشاور املاکی از آنها استفاده میکند را دور ریخته و از جملات جدیدی استفاده کنید.
این کار دو سود برای شما خواهد داشت؛ اولاً مشتری به این نکته پی میبرد که شما آدم حرفهای و متفاوتی نسبت به سایرین هستید پس میتوانید درخواست او مبنی بر خرید یا فروش ملک را به خوبی انجام دهید، از سوی دیگر این گونه رفتار و گفتار شما، نوعی حس خاص و منحصر به فرد بودن به مشتری میدهد.
-
شناخت بازار مسکن
شناخت بازار مسکن، یکی از اولین و اساسیترین چیزهایی است که در الفبای مشاور املاک به شما آموزش داده میشود. مگر میشود شخصی از طریق خرید و فروش مسکن درآمد کسب کند و شناخت کاملی از آن نداشته باشد؟
از این رو به شما توصیه میکنیم، قبل از تأسیس دفتر، سعی کنید بازار مسکن را بهخوبی بشناسید. این کار باعث میشود، استراتژی کاری بسیار مناسبی برای خود بچینید. از سوی دیگر، هر چقدر شما اطلاعات بیشتر و درستتری به مشتری بدهید، او به حرفهای بودن شما پی خواهد برد و نوعی حس اعتماد نسبت به شما در وی ایجاد خواهد شد.
پس سعی کنید هر روز هفته اخبار مربوط به مسکن را دنبال کنید تا علاوه بر بهدستآوردن اطلاعات جدید، دانش قبلی شما هم بهروز شود. بدترین چیز برای یک مشاور املاک، آن است که مشتری اطلاعات بیشتری نسبت به او در زمینه مسکن داشته باشد.
-
تمرکز بر روی یک منطقه
بسیاری از مشاورین املاک که به تازگی کار خود را شروع میکنند، دوست دارند با طیف وسیعی از خانهها در منطقههای مختلف کار کنند. این کار، یکی از بزرگترین و رایجترین اشتباههای مشاورین املاک است. به جای این که بخواهید خانههای مناطق مختلف را بررسی کنید و برای مشتریها خدمات ارائه دهید، بهتر است بر روی یک منطقه متمرکز شوید و زیر و بم آن را بشناسید. این کار باعث میشود تا بهتر و حرفهایتر کار کنید. به عبارتی، تسلط بالایی بر روی منطقه خود داشته باشید.
پس از گذشت مدتی، وقتی دیدید بر روی یک منطقه تسلط کامل دارید میتوانید وضعیت ملکهای منطقه دیگری را زیر نظر بگیرید و به همین ترتیب، مناطق خود را گسترش دهید. پس از همان ابتدا به سمت چندین منطقه مختلف نروید.
-
بالا بردن سطح اطلاعات
در یادگیری الفبای مشاور املاک، کسب دانش و بالا بردن سطح اطلاعات یکی از مهمترین نکاتی است که هر شخص تازهکاری باید به آن توجه ویژهای داشته باشد. در واقع، اطلاعات مربوط به املاک و شغل مشاور املاک بیپایان است و شما باید دائماً در حال یادگیری باشید. بی شک، هر چقدر اطلاعات خود را در این بازار بالاتر ببرید، نیازهای مشتری را بهتر شناخته و میتوانید به صورت حرفهایتر کار کنید.
-
سخت کوشی و پشتکار
با اینکه شغل مشاور املاکی، بسیار پردرآمد است؛ اما باید توقع منطقی از آن داشته باشید. در هیچ شغلی نمیتوانید یک روزه پولدار شوید. مشاور املاک هم از این قضیه مستثنا نیست. انتظار نداشته باشید که با انتخاب این شغل راه صد روزه را یک شبه طی کنید. اگر این تفکر را داشته باشید، در مدت کوتاهی دچار یاس و نا امیدی خواهید شد.
به جای فکر کردن به درآمد بالا و حساب و کتاب مشتریها، باید تلاش و پشت کار خود را افزایش دهید. چون شما به تازگی وارد بازار املاک شدهاید، بسیاری از افراد شما را نمیشناسند؛ در نتیجه در روزهای اول، چندان کارهای زیادی نخواهید داشت که به کسب درآمد خوب منجر شوند. اگر میخواهید از این شرایط زودتر خلاص شوید، باید تلاشهای شبانهروزی داشته باشید. این تلاشها شامل مواردی همچون جمع کردن فایلهای املاکی، بالا بردن سطح دانش، تبلیغات، جذب رضایت مشتری و… است.
-
تبلیغات درست و منطقی
بی شک نقش تبلیغات در رشد و رونق مشاغل مختلف بر کسی پوشیده نیست. به همین خاطر، ما تصمیم گرفتهایم در آموزش الفبای مشاور املاک نقش تبلیغات در این زمینه را بررسی کنیم. برای انجام تبلیغات درست میتوانید با آژانسهای تبلیغاتی مختلفی مشورت کنید.
-
تهیه عکس از خانه
متفاوت بودن و ایجاد تمایز با سایر مشاورین املاک، یکی از جدیترین نکات در الفبای مشاور املاک است که کمک بسیار زیادی برای کسب و کار شما خواهد داشت. بسیاری از مشاورین املاک، تنها اطلاعاتی را از خانههای مشتریان دارند و در صورت پیدا شدن مشتری، این اطلاعات را در اختیار او قرار میدهند. یکی از نکاتی که بسیاری از مشاورین املاک به آن توجهی ندارند، تهیه عکس از خانهها است.
ممکن است یک خریدار، تنها با شنیدن اطلاعات منزل، از خرید منصرف شود. در حالی که اگر خود خانه را میدید ممکن بود آن را بخرد. از این رو بهتر است که از منزلهای مشتریانی که خانه را برای فروش میگذارند، عکسهای مختلفی تهیه کنید و در کنار اطلاعات ملک، آنها را به خریدار نشان دهید. در بسیاری از موارد، خریداران با نگاهکردن به عکسهای منزل به خریدن خانه ترغیب میشوند.
-
رفتار درست با مشتری
هر مشتری که به شما مراجعه میکند، دارای خلق و خوی متفاوتی است. به خاطر همین، بهتر است ابتدا ویژگیهای او را بشناسید و مطابق با آن با مشتری خود ارتباط برقرار کنید. بیشک، برقراری ارتباط درست با مشتری میتواند تأثیر زیادی در رونق کسب و کار شما ایجاد کند.
-
در دسترس باشید
یکی از نکاتی که در الفبای مشاور املاک به شما یاد داده میشود، در دسترسبودن است. سعی کنید تلفنهای خود را همیشه پاسخ دهید، در دفتر کار خود حاضر باشید و اگر توانستید در صفحات مجازی به سوالات مشتریانتان جواب دهید. یکی از مهمترین عاملی که باعث رونق کسب و کار شما میشود، پاسخ دهی سریع به مشتری است. مشتری در این مواقع به شما حس اعتماد داشته و خود را با ارزش میداند.
-
یادگیری قوانین معاملات
یادگیری درست و اصولی قوانین کاری، یکی از ضروریترین کارهایی است که هر مشاور املاک تازهکار باید به آن بپردازد. شما بدون دانستن قوانین این کار نمیتوانید به درجات عالی در آن برسید. از آن گذشته، شما با دانستن قوانین این شغل به تمام سوالات مشتری خود به خوبی پاسخ خواهید داد.
-
استفاده از تجربیات دیگران
شما به عنوان یک فرد تازهکار هر چقدر هم الفبای مشاور املاک را به خوبی یاد گرفته باشید، تجربه کافی در این زمینه را ندارید. تجربه با آموزشدیدن و کتابخواندن به دست نمیآید؛ چرا که در شرایط کاری با عوامل مختلف و غیرقابلپیشبینیای مواجه خواهید شد که شما را به چالش میکشد.
از این رو توصیه میکنیم در کنار یادگیری الفبای مشاور املاک، با سایر مشاورین املاک که چندین و چند سال در این حوزه فعالیت میکنند، صحبت کرده و سعی کنید تا اطلاعات مفیدی را از تجربیات آنان به دست آورید. بیشک این موضوع، کیفیت کار شما را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
-
بهره گرفتن از روشهای ارتباطی مختلف
در شروع کار خود قطعاً تماسهای کمی با شما گرفته خواهد شد و مشتریهای انگشتشماری به دفتر شما مراجعه خواهند کرد. شما در واقع نباید ارتباط خود با مشتری را صرفاً به تماس و مراجعه حضوری محدود کنید. یکی از شگردهای مشاورین املاک برجسته، این است که از راههای ارتباطی مختلفی استفاده میکنند.
به عنوان مثال: اگر با شما تماسی برقرار نمیشود، نباید دست روی دست بگذارید و بیکار در دفتر خود بنشینید. به جای این کار میتوانید در شبکههای اجتماعی فعالیت کنید و از آنجا برای خود مشتریان جدید پیدا کنید.
یادگیری جامع الفبای مشاور املاک
بیشک یاد دادن تمام نکات در مورد الفبای مشاور املاک در قالب یک مقاله کار غیر ممکنی است. هر چند، ما سعی کردیم تمام نکات مهم و ضروری را در این بخش به شما آموزش دهیم؛ اما اگر به دنبال یادگیری جامع الفبای مشاور املاک هستید و میخواهید تمام زیر و بم این شغل را بهخوبی یاد بگیرید به شما پیشنهاد میکنیم که کتاب آموزش مشاور املاک به شیوه شزوما را تهیه بفرمایید. در این کتاب، تمام آنچه که شما باید از الفبای مشاور املاک بدانید، برایتان بهطور کامل و قابل فهم توضیح داده شده است.
از آنجایی که بالابردن سطح دانش و اطلاعات در هر زمینه شغلی، یکی از عوامل مؤثر در پیشرفت فرد و رونق کسب و کارش هست، مطالعه این کتاب و یادگیری آن برایتان بسیار کارآمد خواهد بود.
کلام آخر
در این مقاله سعی کردیم اطلاعات جامع و مفیدی را از شغل مشاور املاکی برای شما ارائه دهیم. از آن گذشته، تمام نکات مهم مربوط به آموزش الفبای مشاور املاک نیز برای شما توضیح داده شد. برای یادگیری بهتر و کاملتر الفبای مشاور املاک میتوانید کتاب آموزش مشاور املاک به شیوه شزوما را تهیه کنید. در ضمن، شایان ذکر است که اگر در زمینه مشاور املاک فعالیت میکنید یا میخواهید به زودی این کار را شروع کنید میتوانید از مطالب سایت آکادمی شزوما که به آموزش کامل و تخصصی در زمینه مشاور املاک فعالیت دارد، استفاده کنید.